Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme natoque penatibus.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Blog

Home  /  Dance   /  Elisa houdt spiegel voor tijdens voorstelling Cirque Autre
Cirque Autre, eind examen voorstelling Elisa Knol Elisance

Elisa houdt spiegel voor tijdens voorstelling Cirque Autre

Dé dansvoorstelling in het teken van ‘anders’. Anders zijn, anders worden behandeld dan anderen. Anders worden benaderd, anders te kijk worden gezet. Gepest worden omdat je anders bent. Het zijn voorbeelden die te vaak voorkomen in het leven, terwijl er zo’n mooie manier bestaat van omgaan met anderen. Cirque Autre was het afstudeerproject van Elisa Knol.

Door: De Stentor (https://www.destentor.nl/steenwijkerland/elisa-knol-houdt-een-spiegel-voor-tijdens-dansvoorstelling~a7dabd6e/)

Elisa Knol leeft nog even op een megagrote roze wolk. Geen wonder; de 21-jarige danskanjer uit Steenwijk debuteerde dit weekend met een volledig door haarzelf geproduceerde en geregisseerde dansvoorstelling. Oh ja, en daarmee slaagde ze ook met vlag en wimpel voor de opleiding D’drive Artiest Dans aan het Friesland College.

Buiten de lijntjes

Even weer met beide benen op de grond, terug naar de show. ‘Cirque Autre’ blies een paar honderd toeschouwers van de sokken zaterdagavond, in de spiksplinternieuwe bedrijfshal van Agrifac Machinery BV in Steenwijk. Nou niet bepaald een doorsnee danslocatie, maar wel ánders en dat prikkelde Elisa Knol juist. Zij houdt er wel van om wat buiten de lijntjes te kleuren. ,,Ik hou van mensen die anders zijn, nieuwe dingen uitproberen.” Ontdekken, durven, doen. Trefwoorden die passen bij de ondernemende blondine. ,,Gooi mij maar in het diepe”, lacht ze en dat was precies wat er dit weekend gebeurde.’Cirque Autre’ was haar afstudeerproject. ,,Als vierdejaars moet je laten zien wat je in huis hebt.” De opdracht: maak een voorstelling van minimaal een half uur met tenminste dertig toeschouwers. De inhoud? Vrij.

,,Gooi mij maar in het diepe”, lacht ze

Dans is haar leven. ,,Alle bewegen is dans”, vindt ze. ,,Alles wat je doet, ook judo.” Die mix maakte ‘Cirque Autre’ tot een veelzijdig schouwspel en de diepere boodschap beklijfde. Ook bij haar docenten van de dansopleiding, die allemaal naar Steenwijk waren gekomen.

Een 10!

Als eindcijfer kreeg Elisa Knol voor deze voorstelling een 10. Ze is de eerste persoon op de dansacademie in Leeuwarden die afstudeert met een 10, gefeliciteerd!
POST A COMMENT